Zo blijft je weekend echt weekend tijdens de coronatijd

We zitten inmiddels al vier weken thuis, het leed dat intelligente lockdown heet. Door het vele thuisblijven beginnen - wat ons betreft - alle dagen een beetje op elkaar te lijken. Hierdoor lijkt het kostbare weekend er af en toe ook een beetje in te sluipen. Super zonde natuurlijk! Benieuwd hoe je het weekend écht een weekend maakt tijdens de coronatijd? Lees dan deze easy tips.


Las je vrijmibo niet af

Zou je in normale tijden op vrijdagmiddag na een drukke werkweek een welverdiend borreltje gaan drinken met collega's? Blijf dit zeker doen! Spreek een tijd af met je team en start een HouseParty vrijmibo met z'n allen. Schenk je favoriete drankje in en ga lekker slap ouwehoeren. Nu kan het weekend écht beginnen!
Ontbijten is een feestje

Ontbijten op zaterdag- of zondagochtend mag gewoon een feestje zijn. Pak dus lekker uit: dek de tafel, zet een kaarsje aan, maak je favoriete kostje - avocado toast van dat gezellige ontbijttentje of fluffy banana pancakes, kan allemaal - en zet er een goed kopje koffie bij. Speel een fijne weekend Spotify playlist af en geniet van het begin van de dag! Wedden dat je een instant weekend gevoel krijgt?Ga 'terrassen'

Alle horeca is dan wel gesloten, maar terrassen kan nog steeds. Alleen dan thuis, op je balkon of in je achtertuin. Zorg er dus voor dat je genoeg versnaperingen inslaat tijdens je wekelijkse rondje boodschappen. Want met weer als dit heb je op een zaterdagmiddag ongetwijfeld zin in een ijskoud witbiertje of glas rosé. Zet lekkere loungemuziek op en zak onderuit! Later kun je nog altijd een klein borrelplankje samenstellen, als de snackzin toeslaat..
Blijf wel actief

Een ontspannen weekend is fijn, maar het is ook belangrijk om te (blijven) bewegen. Ben dus sowieso één keer per dag actief. Maak een wandeling, poets je huis of volg een virtuele yogales. Maak er in ieder geval iets van. Dan voel je je ook nog een beetje nuttig en productief. Ten slotte heb je nu in de weekenden alle tijd om te sporten of klusjes op te pakken die zijn blijven liggen.Home cinema

Kijk je 's avonds graag een film of serie? Maak het dan extra speciaal in het weekend. Zet gezellige verlichting aan, verdeel wat kaarsjes over de woonkamer en maak je favoriete bioscoop snacks. Popcorn, nacho's, groente met dip, pizza, het kan allemaal. Zet de salontafel lekker vol en geniet ervan in je eigen home cinema!
Self care Sunday

Zondag is een dag om 100% aan jezelf te besteden. Hoe je dat doet is aan jou! Investeer je graag in een uitgebreide beauty routine - inclusief maskers en voetenbadjes - dan is de zondag hier perfect voor. Maar Self care Sunday kan ook betekenen dat je meer mindful bent, een spelletje speelt of iets cultureels (virtuele musea) en educatiefs (lezen, taal leren) gaat doen. Sla dit dus zeker niet over!