Quarantaine klusjes: met deze simpele tips geef je je huis een kleine make-over

Nu we full time thuis zitten en we in de weekenden ineens verrassend veel uurtjes over hebben, is er ineens tijd voor klusjes waar je nooit aan toe komt. Een van die dingen is je huis upgraden. Soms kijk je kritisch naar je interieur en dan kom je tot de conclusie dat die wel een frisse wind kan gebruiken. Hieronder geven we een paar eenvoudige én budgetproof tips - geen fysiek winkelbezoek voor nodig - om je huis een kleine make-over te geven!


Creëer een statement wall

Geeft je interieur je af en toe museum vibes? Dan is het misschien tijd om de stoute schoenen aan te trekken en die ene muur een leuk kleurtje te geven. De meeste verfmerken verkopen kleurtesters of sample potjes, dus kun je de kleur eerst thuis rustig testen. Wil je er écht voor gaan? Combineer het nieuwe kleurtje dan met een fotomuur. Spit eindelijk eens die vakantiefoto's door en laat de mooiste afdrukken in groter formaat. Combineer ze met leuke wall art in classy lijsten en je muur is good to go!


Maak een nieuw lichtplan

Mocht je dit nog nooit hebben gedaan, doe het dan zeker een keer! De juiste verlichting in je ruimte maakt je interieur af. Hoe je een lichtplan maakt? Kijk welke lichtbronnen je al hebt en begin met verdelen. Zorg ervoor dat je lichtpunten goed verdeeld zijn en ze op die plek het juiste soort licht afgeven. In de woonkamer is het bijvoorbeeld fijn om geler sfeerlicht te hebben, het liefst ook dimbaar. Heb je nog donkere hoeken die wegvallen? Schaf dan sfeervolle lampen aan die daar kunnen staan. Op een tafeltje/dressoir plaats je dus een leuk tafellampje en in een lege hoek een mooie staande lamp.


 

Op zoek naar de leukste interieurwinkels? Check hier 12x leuke interieur webshops!

 

Mix & match met verschillende materialen

Verschillende materialen kunnen een onderscheid maken voor je interieur. Het afwisselen tussen bijvoorbeeld zacht velvet en hard marmer kan je huis heel interessant maken. Daarnaast creëert het ook meer diepte. Combineer daarom bijvoorbeeld houten items met metalen eyecatchers en laat afwisselende materialen terugkomen in je palet.


Deel je meubels opnieuw in

Dit kost je letterlijk niets en het kan zichtbaar resultaat geven. Schuiven dus met die meubels! Struin eerst Pinterest af voor goede plattegronden die ongeveer zo groot zijn als jouw woonkamer, puur ter inspiratie. Teken daarna - op schaal - jouw eigen woonkamer op een vel papier. Teken op een ander vel papier je huidige meubels (ook op schaal uiteraard) en knip ze uit. Je kunt nu op papier alvast 'schuiven' om te kijken hoe andere dingen qua formaat en indeling zullen staan in jouw ruimte. Als je dan de beste combinatie hebt gevonden kun je alles écht gaan verschuiven. Hello new home!