top of page

Nederland: Dit zijn de mooiste pareltjes van ons land!

Wie denkt dat je voor wilde en ongerepte natuur het vliegtuig in moet stappen, heeft het mis. In ons kikkerlandje is meer moois te zien dan je zou verwachten! Nederland telt zoveel mooie gebieden waar je in het weekend heerlijk kunt wandelen, uitwaaien of gewoon lekker tot rust kunt komen. Ook Lonely Planet denkt er zo over, Nederland werd namelijk verkozen tot één van de tien beste bestemmingen ter wereld om in 2020 heen te gaan! Wij hebben een paar pareltjes op een rijtje gezet. Ken jij ze al allemaal?


De Drentse Aa

De meeste mensen kennen de Drentse Aa wel. Het is eigenlijk een beek die door Drenthe en Groningen stroomt, maar het staat beter bekend als een natuurgebied. Het omvat 16 karakteristieke dorpjes en is zo geliefd door de verschillende wandelroutes die door de typerende natuur lopen. Het is in Nederland juist zo leuk dat je zowel in de winter als zomer kunt gaan. De seizoenen maken het juist mooi!

De Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig gebied in Zuid-Holland en Noord-Brabant, bestaande uit een aantal riviereilanden. Het is een beschermd natuurgebied waar je in het weekend heerlijk kunt wandelen om af te schakelen. Natuurlijk kun je er ook een gezellig weekendje van maken in een knus vakantiehuisje. Zeker leuk met deze koude en donkere dagen!

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Als je binnenkort een weekendje naar Noord-Brabant gaat, dan mag je zeker Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen niet overslaan. Het 4000 hectare grote natuurgebied boven Tilburg is on-Nederlands mooi. Denk aan een mix van uitgestrekte zandduinen, naaldbomen en beekjes. Door de afwisseling behoort dit gebied zeker tot de Nederlandse pareltjes!


De Waddenzee

Welk gebied in ons land je ook bezoekt, een tripje naar de Waddenzee is sowieso de moeite. Het gebied strekt zich uit tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken. De Waddeneilanden zijn met name populair voor een vakantie in eigen land, wij snappen helemaal waarom! Je kunt er heerlijk fietsen, wandelen, vogels spotten, zwemmen en schattige zeehonden bewonderen. Wist je ook dat de Waddenzee sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst staat?


Westduinpark

Dit prachtige park aan de kust van Den Haag is zo rustgevend, je vergeet bijna dat je in de stad zit! Het natuurgebied kent een afwisselend landschap met bossen, duinvalleien en bunkerrestanten van de Tweede Wereldoorlog. Ook kun je vrolijk loslopende Schotse hooglanders tegenkomen. Door de vele wandel- en fietsroutes is dit gebied perfect om de stad in het weekend te ontsnappen!


Nationaal Park de Maasduinen

Bij Nationaal Park de Maasduinen vind je rust, ruimte en een fantastisch mooi landschap. De langste rivierduingordel van Nederland bevindt zich in dit gebied. Geniet van een 4 of 7 kilometer lange wandeling om het mooie Reindersmeer en ga na afloop heerlijk lunchen bij Bosbrasserie In De Sluis die zich - jawel - in de sluis van het meer bevindt. Perfect voor een zondag!


bottom of page