Met deze 5 tips wijs je werkstress de deur

Iedereen maakt het wel eens mee op kantoor: stress. Met de burn-out als nummer één beroepsziekte is werkstress een serieus probleem onder (voornamelijk) millennials. Daarom hebben wij wat onderzoeken doorgespit om met praktische tips te komen die je kunnen helpen om grip te houden op jouw stresslevel. Lees hieronder onze 5 tips waarmee je werkstress de deur wijst!


Maak het kantoor sfeervol

Het is aangetoond dat in contact zijn met honden stress kan verlagen. Het is dus niet zo gek dat we nu zeggen dat het aanschaffen van een kantoorhond een goed idee is. Anderen denken er ook zo over, want volgens SamenGezond pak je werkstress aan door een kantoorhond te nemen. Een viervoeter zorgt niet alleen voor rust, maar doordat een hond regelmatig naar buiten moet zul je ook aan je dagelijkse portie beweging komen. Daarnaast zorgt een kantoorhond ongetwijfeld voor een leuke sfeer op de werkvloer!


Stop met lunchend werken

Wij zijn er ook vaker schuldig aan dan we toe willen geven, maar achter je bureau lunchen is niet goed voor je gemoedstoestand. Van desklunchen worden mensen depressief, aldus onderzoekers van de Universiteit van Sussex. Maak dus standaard tijd vrij om je lunch te nuttigen en doe dit in een andere ruimte dan je kantoor. Is het goed weer, ga lekker buiten eten!Locatie is key

Heb je die ene droombaan gevonden, maar bedraagt de reistijd minstens 45 minuten? Diverse studies hebben bevestigd dat een langere reistijd van en naar werk stress en verveling bevorderen. Zwitserse econoom Bruno Fey heeft zich hierin verdiept en concludeerde dat de voordelen van een leuke baan niet opwegen tegen de langere reistijd en dus stress die de baan met zich meebrengt. Ben je een startende ondernemer? Doe dan iets met deze informatie en probeer je ergens midden in het land te vestigen, win-win!


Drink thee

De koffiemachine is zo ongeveer hét centrale punt op kantoor. Naast het zetten van je dagelijkse dosis cafeïne is het ook de plek waar je elkaar treft. Maar probeer - als je een echte koffiedrinker bent - vaker te switchen naar een kopje thee. Professor Andrew Steptoe van The University College London heeft onderzoek gedaan: zwarte thee schijnt voor ontspanning te zorgen. Al geloven wij dat andere theesoorten ook ontspannend kunnen werken. Maar ook het kauwen van een kauwgom of het eten van een stukje pure chocolade helpen je te ontstressen! 

Ben je moe in de ochtend en weet je niet waarom? Deze ochtendrituelen maken je alleen maar vermoeider.

 


Luister ontspannende muziek

Dat het luisteren van muziek ontspannend kan werken zal geen verrassing zijn. Als je het nog niet deed, probeer eens een koptelefoon met ontspannende muziek op te zetten tijdens het werken. Niet alleen word je ontspannen door de muziek, je wordt ook minder snel afgeleid door omgevingsgeluiden en collega's zullen je minder snel onderbreken. Welke muziek je moet luisteren is in principe afhankelijk van je eigen smaak. Wel hebben een Britse band en enkele wetenschappers samen het meest ontspannende lied ooit geproduceerd: "Weightless". Dus, don't knock it 'til you've tried it!

Meer lifestyle artikelen - The Chunk List