Geen motivatie om te sporten? Zo overwin je die winterdip!

Als naar de sportschool gaan an sich je al een hoop moeite en energie kost, zal dit je extra zwaar vallen in de donkere wintermaanden. Trust us, we've been there! Maar zoals je zelf waarschijnlijk al weet worden zomerlichamen in de winter gemaakt. Het is dus nú de tijd om jezelf van de bank te halen en richting de gym te gaan.


Met deze tips overwin je die winterdip en vind je weer motivatie om regelmatig te gaan sporten!


Doorbreek je routine

Iedereen heeft routines, dus ook in de sportschool of tijdens dat rondje hardlopen op dinsdagavond. Na een tijdje wordt dit enorm saai en is de uitdaging er wel zo'n beetje vanaf. Als dat moment je bekruipt is het tijd om er een schepje bovenop te doen! Probeer een nieuwe oefening, schroef het gewicht een beetje op of doe een uitputtende intervaltraining. Houd het spannend!


Stel doelen

Vooral in de sportschool zijn mensen geneigd te beginnen zonder doelen te stellen. Eigenlijk is dat heel jammer. Want we weten allemaal dat juist het stellen van doelen heel motiverend kan werken. Wil je sterker worden of wil je een langer stuk kunnen hardlopen? Stel dan een doel en werk er naartoe. Schrijf ze voor jezelf op en zet erbij voor wanneer je ze wilt bereiken. Dit kan net het zetje zijn waardoor je wel je sportschoenen aantrekt en gaat sporten!


Sport thuis

Als het naar de sportschool fietsen jouw drempel is, kun je er altijd voor kiezen om thuis te sporten. Door het aanschaffen van een paar simpele items, zoals een yogamatje, dumbbells, een resistance band en een springtouw, kun je thuis een volwaardige workout doen. Op YouTube kun je genoeg home workout routines vinden die jou twee dagen spierpijn bezorgen!


Ga samen met vrienden sporten

In plaats van een avondje wijnen met een goede vriendin, kun je samen in de sportschool afspreken. Naast het feit dat je een goede workout hebt, kun je ook even lekker met elkaar bijpraten. het is dan niet alleen een sociale bezigheid, maar je kunt elkaar ook ontzettend goed motiveren om géén sjaak afhaak te zijn!Bronnen: Mindbodygreen.com en Elite Daily.Meer lifestyle artikelen - The Chunk List