top of page

Dit zijn de leukste woonwinkels in Antwerpen

Antwerpen is een fantastische stad waar je ongetwijfeld al een keer geweest bent om een nieuwe outfit te scoren of heerlijk te eten. Alleen leent deze Belgische havenstad zich ook perfect voor het shoppen van een nieuw interieur. Antwerpen is namelijk dé designstad van België, hierdoor barst het er van de kleine zaakjes en ateliers waar je de mooiste en meest unieke items kunt vinden. Wij houden ervan! Daarom hebben we onze favoriete woonwinkels van Antwerpen voor je verzameld.


Tita Flying Carpets

Als je op zoek bent naar die ene eyecatcher die je interieur samen laat smelten, dan is Tita Flying Carpets wat je zoekt. Dit winkeltje verkoopt one of a kind Perzische vloerkleden in alle kleuren en prints. De kleden zijn uiteraard een beetje prijzig, maar dan heb je er ook echt eentje!


Adres: Kloosterstraat 86, Antwerpen, België

Website: titacarpet.com

Tita Flying Carpets Antwerpen - The Chunk List

The Recollection

Deze winkel wil je simpelweg niet overslaan als je in Antwerpen bent. Hier vind je de mooiste keukenwaren, de meest unieke meubelstukken en de zaak staat tjokvol met planten. Je kunt hier o.a. merken vinden als Piet Hein Eek, Maison Martin Margiela en Petite Friture. Wij vinden het lastig de winkel te verlaten zonder iets gekocht te hebben!


Adres: Kloosterstraat 54, Antwerpen, België

Website: therecollection.com

The Recollection Antwerpen - The Chunk List

Akanthos Eclectic Interiors

Akanthos is ook weer zo'n perfecte winkel. Hier kun je wat ons betreft de beste vintage pronkstukken vinden van heel Antwerpen. Denk aan die fantastische jaren 50 dressoirs van kersenhout en die ronde jaren 80 sofa's. Hier spot je meubels die je op Instagram en Pinterest voorbij ziet komen, maar eigenlijk nooit ergens écht kunt vinden.


Adres: Kloosterstraat 46, Antwerpen, België

Website: akanthos.be


Meer interieurinspiratie? Ontdek hier 12x de leukste interieur webshops!


Monique Stam

In deze winkel kom je werkelijk ogen tekort. Je kunt hier zowel kleding als interieur shoppen en het sluit hier allemaal naadloos aan elkaar aan. De stijl hier is eclectisch en een tikkeltje bohemian. Het is een soort mix tussen vintage en modern. Je vindt hier fantastische velvet banken, printjes en veel Hollywood Regency-achtig goud.


Adres: Oever 21, Antwerpen, België

Website: moniquestam.be

St. Vincents

St. Vincents wil je in principe gewoon meteen naartoe verhuizen, wat is deze winkel perfect! Deze voormalige drukkerij heeft alles: leuke kleding, waanzinnig mooie stationary en uiteraard fraaie interieuritems. Hier hebben ze overigens zo'n mooie bakstenen muur die iedereen thuis ook wil hebben. St. Vincents mag je dus absoluut niet overslaan!


Adres: Kleine Markt 13, Antwerpen, België

Website: stvincents.co


Furnified

Deze hebben we al in meerdere lijstjes staan, en terecht. Dit Antwerpse woonmerk produceert prachtige items in kleine oplages én ze zijn ook nog eens betaalbaar! Je vindt hier de mooiste retro-achtige meubels en allerlei soorten marmer. Ook verkopen ze toffe interieuraccessoires van o.a. House Doctor en Broste.


Adres: Meerdere locaties (ze zitten ook in Amsterdam!)

Website: furnified.com
Meer interior artikelen - The Chunk List

bottom of page