Dit zijn de lekkerste zomerdrankjes om zelf te maken

Als de temperaturen stijgen, is niets heerlijker dan een koel en verfrissend drankje! Maar wat is nou hét drankje voor deze zonnige coronadagen in je achtertuin? Wij kunnen niet kiezen, dus hebben we vijf kanshebbers voor je op een rijtje gezet.


#1 IJskoffie

We beloven je: dit is het enige drankje op dit lijstje zónder alcohol. 😉 Maar geef toe, wat is er nou lekkerder dan een warme dag beginnen met een ijs- en ijskoude koffie? Niets! En het is ook nog super makkelijk en snel te maken. Zet één espresso in een kannetje, voeg een beetje vanillesiroop eraan toe en roer. Vul de helft van je glas met ijsblokjes en giet tot driekwart vol met volle koude melk. Schenk ten slotte je espresso erbij, roer kort en genieten maar!


#2 Strawberry Daiquiri

Het ultieme zomerdrankje wat ons betreft! Hoe je het maakt? Simpel! Gooi wat verse aardbeien (stuk of 8), 30 ml witte rum, het sap van een halve limoen en uiteraard ijs in je blender en je cocktail is klaar.


#3 Limoncello Spritz

Een heerlijk fris en bruisend drankje en super makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is 20 ml limoncello, 100 ml prosecco, 20 ml bruiswater en ijsblokjes. Nog even garneren met munt en citroen en genieten maar!


#4 Mojito's

Wie houdt er nou niet van mojito’s? Juist, iedereen. En ook dit drankje maak je in een handomdraai! Halveer een limoen en snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft uit. Doe de limoenpartjes met 2 theelepels suiker in een glas en stamp deze goed aan. Voeg 40 ml rum en de rest van het limoensap toe en roer nogmaals goed door. Voeg vervolgens muntblaadjes en ijs toe en roer nogmaals door. Top het glas dan af met bruiswater en doe er dan eventueel nog wat munt bij.


#5 Mimosa

Met deze oranje cocktail zit je gegarandeerd goed. Wat je nodig hebt is sinaasappelsap (liefst versgeperst), cointreau en een fles champagne (cava of prosecco kan ook). Schenk 60 ml sinaasappelsap in een champagneglas, vul langzaam aan met 60 ml champagne en roer vervolgens rustig door. Schenk als laatste nog 5 ml Cointreau er voorzichtig doorheen. Garneer met sinaasappelzest en je cocktail is klaar!