top of page

Deze hotspots in Praag mag jij niet missen

Iets verder van huis dan Antwerpen, Brussel en Parijs, maar zeker niet minder fijn: Praag. De hoofdstad van Tsjechië is ideaal voor een citytrip en barst van de indrukwekkende bruggen, kleurrijke gebouwen en heerlijke hotspots om te eten en drinken. Wij hebben de leukste plekken voor je op een rij gezet!


Manifesto Market

Absolute favoriet in Praag. Manifesto Market bestaat uit meer dan twintig streetfood kraampjes, designstores, boekwinkeltjes en nog veel meer. Het concept is uniek voor Praag en een regelrechte hit.


Adres: Na Florenci, 110 00 Prague-Nové Město, Tsjechië

Cukrkávalimonáda

Op zoek naar een goed adres voor ontbijt, lunch of diner? Ga dan zeker even langs bij Cukrkávalimonáda (letterlijk: ‘suiker, koffie, limonade’). Zoals de naam al doet vermoeden staan er op de kaart alleen maar lekkere dingen. Van belegde broodjes en croissants tot pancakes en andere zoetigheden. Tip: neem vooral ook nog even een koffie en lekker taartje of macaron to go!


Adres: Lázeňská 7, 118 00 Malá Strana, Tsjechië

Bakeshop

Dé hotspot voor liefhebbers van zoet! Dit zaakje ligt in het hart van het Oude Centrum en is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in de regio. Taarten, cakes, koekjes, soepen, vers belegde broodjes... je vindt het hier allemaal. En nog beter: het is allemaal huisgemaakt en even vers.


Adres: Kozí 1, 110 00 Staré Město, Tsjechië

Eska

Bij dit restaurant annex organic bakery kan je de hele dag door terecht voor ontbijt, lunch of een goed kopje koffie. In de avond geniet je er van een 5-gangen menu van de chef met vers gebakken brood en lokale wijn. Deze spot mag je niet missen als je in Praag bent.


Adres: Pernerova 49, 186 00 Praha 8-Karlín, Tsjechië

Sisters

Bij Sisters eet je de enige echte Tsjechische Chlebíček: kleine sandwiches met kleurrijke toppings. Dit tentje is niet alleen geliefd onder toeristen, maar ook onder de locals. Grote kans dus dat je even moet wachten voordat je aan tafel kan, maar de Chlebíčeks zijn dat zeker waard.


Adres: Dlouhá 727/39, 110 00 Staré Město, Tsjechië

Letná Beer Garden

Dé bekendste en populairste biertuin van Praag. En dat is niet voor niks, want het uitzicht over de stad is schitterend en je betaalt er een spotprijs voor de lekkerste biertjes. Snel naar Praag dus, want dit wil je niet missen!


Adres: Letná Park
Meer food artikelen - The Chunk List

bottom of page