top of page

De meest magische kerstmarkten van Nederland

Het is bijna that time of the year again, Kerstmis! Buiten wordt het kouder, de winkelstraten zijn op en top versierd, maar nog belangrijker: er worden weer gezellige kerstmarkten georganiseerd door heel Nederland. Oftwel, een dagje lekker kerstshoppen, warme chocolademelk en glühwein drinken en vooral genieten van de magische sfeer! Wil jij dit jaar naar een cosy kerstmarkt? Dit zijn de leukste van Nederland!


Sissy Boy Christmas Market

Wat ons betreft dé topper in dit rijtje: de Sissy Boy Christmas Market. Wat is deze kerstmarkt gezellig en mooi! Je kunt alle Sissy Boy-artikelen shoppen waar je hebberig van wordt, lekker eten en drinken, genieten van livemuziek én er is vermaak voor de kids. De perfecte dag dus! Dit jaar heet de markt Maison de Noël en je kunt 'm bezoeken op 7 en 8 december in het West-Indisch Huis is Amsterdam. Bestel je tickets hier.

Royal Christmas Fair Den Haag

Van 12 tot en met 23 december staat de Lange Voorhout in Den Haag weer in het teken van Kerstmis met de Royal Christmas Fair. Je kan rondneuzen in de 110 kersthuisjes, de kinderkerstmarkt bezoeken en glühwein uit een pfandbecher drinken. Meer Kerst dan dit wordt het niet! Check hier de site voor meer info.

Magisch Maastricht op het Vrijthof

Van 29 november tot en met 31 december bouwen ze het Vrijthof weer om tot een betoverend kerstparadijs. Naast de kerstmarkt kun je genieten van een carrousel, een kersttreintje, een glijbaan, een reuzenrad, een schaatsbaan en een wensboom. Waar wacht je nog op? Meer info vind je hier.


Meer kerstinspiratie? Dit zijn de 6x kerstfilms op Netflix die je wil zien!Zweedse Kerstmarkt Groningen

Ben je een echte Scandi-lover? Dan is de Zweedse Kerstmarkt in Groningen jouw ding. Proef echte Zweedse kaneelkoekjes en shop mooie handgemaakte kerstspulletjes. Je kan hier de Zweedse Jul-sferen proeven op 7 en 8 december. Check de website voor meer details.

Betoverend Breda

Een schaatsbaan op de Grote Markt, een gigantische kerstboom en een heerlijke Winterstube. Daar draait het dit jaar om bij Betoverend Breda. Verder is er een divers entertainmentprogramma en kan je winkelen bij de kerstkraampjes. Bezoek de markt van 21 december tot en mer 1 januari. Check hier het complete programma!

Duitsland Kerstland

Oké, misschien niet in Nederland, maar Duitsland mag eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ons buurland weet namelijk als geen ander hoe je een gemütliche kerstmarkt organiseert! Bezoek de Düsseldorfer Weihnachtsmarkt of reis een stukje verder naar Keulen voor de Weihnachtsmarkt am Kölner Dom. Gezellig!
Meer lifestyle artikelen - The Chunk List

bottom of page