Dankzij deze 8 apps is je quarantaine minder eenzaam!

Het coronavirus heeft Nederland, en de hele wereld, in zijn greep. Alle restaurants en cafés zijn verplicht gesloten, winkels sluiten om de beurt hun deuren en mensen moeten zo veel mogelijk binnen blijven. We hebben er nu officieel een week op zitten en we kunnen ons voorstellen dat je ieder hoekje van je huis wel hebt gezien. Daarom gingen we op zoek naar toffe gratis apps waardoor je je minder snel eenzaam voelt in deze bizarre tijden waar quarantaine de norm is!


Houseparty

Houseparty zorgt ervoor dat je gezellig kunt videobellen met familie en vrienden. Er kunnen maximaal acht mensen deelnemen aan een video call. Nodig je vrienden uit via sms, Facebook Messenger of WhatsApp en begin met je virtual house party. Pak er een wijntje bij en het is net alsof je een ‘real life’ feestje hebt!


Beschikbaar voor iOS en Android.Draw Something

Deze app hield een tijdje terug al veel mensen bezig en wij vinden dat ie weer gedownload mag worden. Laat je artistieke kant zien met Draw Something en daag een vriend uit om jouw kunstwerkjes te raden!


Beschikbaar voor iOSen Android.Pictoword

Als je gek bent op rebussen is Pictoword dé uitkomst voor jouw lange dagen in quarantaine! Met deze app ga je samen met vrienden de challenge aan om als eerste een rebus en andere leuke spelopdrachten op te lossen.


Beschikbaar voor iOS en Android.Wordfeud

Sommige mensen hebben de app nooit verwijderd. Mocht je Wordfeud wel vaarwel hebben gezegd, download ‘m weer. Daag je oude contacten uit en ben urenlang zoet met de digitale vorm van Scrabble!


Beschikbaar voor iOS en Android.Netflix Party

Netflix heeft een geniale app ontwikkeld waarmee je samen met vrienden (weliswaar op afstand) je favoriete serie of film kunt kijken. Tijdens het kijken kun je onderling chatten, dus het is net alsof je samen met een bak popcorn op de bank ligt!


Beschikbaar voor Chromeop desktop.Airtime

Met Airtime kijk je samen met je vrienden naar dezelfde films en series of luister je naar dezelfde muziek. Ondertussen kan je dan nog met elkaar videochatten, waardoor je elkaar dus ook nog ziet en hoort. Het is net een echt huisfeestje, nadat je je favoriete drankje hebt ingeschonken!


Beschikbaar voor iOSen Android.Kahoot

Deze app kennen de meesten wel. Maar met Kahoot kun je in deze situatie gewoon je eigen pubquiz maken en deze met je vrienden of familie op afstand spelen. Pak er allemaal een lekker speciaalbiertje bij, zet een gezellig muziekje aan en ga ervoor!


Beschikbaar voor iOS en Android.Happening

Ben je een beetje door de activiteiten heen? Happening is heel divers en de opties zijn eindeloos. Ga met vrienden op Photohunt (een online spel met leuke foto-opdrachten) of speel samen Sketchy (de digitale variant van Pictionary) en houd op deze manier een ouderwetse spelletjesavond, op afstand!


Beschikbaar voor iOS en Android.