Corona staycation: 10x tips voor de beste vakantie thuis!

Door de coronacrisis hebben we vakanties en stedentrips waar we lang naar uit hebben gekeken moeten cancelen en on top of that moeten we zo veel mogelijk thuisblijven. Nu we prima weer hebben en de meivakantie aan de gang is, is dat wel een domper natuurlijk. Ook in de zomer zal het hoogstwaarschijnlijk rustig blijven bij de luchthaventerminals. Maar niet getreurd, het vakantiegevoel kun je ook beleven zónder je koffers in te pakken en naar het vliegveld te gaan. Daarom geven we je vandaag 10x staycation tips voor de beste vakantie thuis!


Organiseer een 'landendag'

Je kunt misschien niet op vakantie naar een ander land, maar dat betekent niet dat je andere landen niet in huis kunt halen! Keek je uit naar dat stedentripje Sevilla, waar je ging genieten van Spaanse tapas en sangria? Doe dit dan thuis! Kook de lekkerste tapasgerechten, maak een flinke kan sangria en zet een Spaans muziekje op. Als je dan - genietend van je kookkunsten - in het zonnetje zit, waan je je ongetwijfeld eventjes in het buitenland.


Maak een virtuele wereldreis

Met de technologische ontwikkelingen van tegenwoordig is thuisblijven gelukkig geen ramp. Wist je dat je op een virtuele wereldreis kunt gaan via je smartphone? We hebben alvast een paar topbestemmingen voor je verzameld om naartoe te gaan: Machu Picchu, Yosemite National Park, Great Barrier Reef of Het Paaseiland, het kan allemaal!


Maak fotoalbums

Op de een of andere manier hebben we hier allemaal mee te maken. We hebben allerlei mooie reizen gemaakt, maar nog lang niet alle fotoalbums hiervan zijn af. Het is dus de perfecte tijd om hier nu mee te beginnen. Naast dat je lekker creatief bezig bent, waan je je weer eventjes in die fijne herinneringen van toen. Het is bijna alsof je de reis opnieuw beleeft!


Organiseer je eigen spa dag

Om een dag ultiem tot rust te kunnen komen, bouw je gewoon je badkamer om tot de nieuwe Spa Zuiver. Zet ontspannende muziek aan, brand een geurkaars en haal al je beste beautyproducten tevoorschijn. Geniet van een moment rust met een fijn gezichtsmasker en een kopje thee. Dat is vakantie!


Kampeer in je achtertuin

Mocht je een geluksvogel zijn met een fijne achtertuin, maak er dan goed gebruik van! Heb je nog ergens een festivaltentje liggen die aan het verstoffen is? Pak deze dan tevoorschijn en zet hem op in de tuin voor een ouderwets nachtje kamperen. Biertjes, snacks en spelletjes mogen uiteraard mee voor de ultieme campingbeleving.



 

Mis je tegenwoordig het good old weekendgevoel? Zo blijft je weekend écht weekend tijdens de coronatijd!

 



Kijk reisgerelateerde series en documentaires

Wij vinden het heerlijk, languit op de bank kijken naar prachtige reis- en natuurdocu's. Voor ons zorgt het kijken hiervan dat we even kunnen wegdromen naar het buitenland! Dit zijn onze favorieten:

- Our Planet op Netflix

- Street Food op Netflix

- Anthony Bourdain - Parts Unknown op 24Kitchen

- National Parks Adventure op Netflix

- Tales by Light op Netflix

- 3 Op Reis op NPO 3


Trakteer jezelf op een hotelontbijt

Een ontspannen hotelovernachting zit er voorlopig nog niet in. Balen, want soms kan zo'n uitgebreid ontbijtbuffet echt heaven zijn! Wil je dit vakantiegevoel ook thuis beleven? Sla dan even goed in bij de supermarkt. Pers je eigen jus d'orange, bak croissants en broodjes, kook een eitje en zet een vers kopje koffie. Geniet van je ontbijt aan een gezellig gedekte tafel - met kaarsjes en een ontspannen muziekje - en start de dag écht goed!


Organiseer een cocktailavond

Het organiseren van een cocktailavond hoeft volgens ons geen specifieke reden te hebben. Haal de beste ingrediënten in huis en maak de lekkerste buitenlandse cocktails, zoals een Peruaanse Pisco Sour of een Braziliaanse Caipirinha. Serveer ze in je mooiste glaswerk en maak er een speciaal avondje van!


Koop een opblaaszwembad

Al is het een minibadje, elk zwembadje zal welkom zijn aankomende zomer. Als het zo heet wordt als afgelopen jaar, is een beetje verkoeling geen overbodige luxe! Zet er een parasol bij, smeer je goed in en geniet van tropische tunes op de achtergrond. Laat de zomer maar beginnen!


Maak reisvideo's van je vorige reizen

Je hebt ongetwijfeld nog uren aan filmmateriaal op je SD-kaarten en telefoon staan van reizen uit het verleden, waar je nog niets mee gedaan hebt. Hoe leuk is het als je hier een mooi gemonteerde aftermovie van zou hebben? Sorteren die hap en beginnen dus!