top of page

Bezoek deze 6 meest Instagram-waardige musea van de wereld

Een 'Instagrammuseum' is tegenwoordig een ding, ja echt waar. Er worden dus complete panden omgetoverd tot de meest fotogenieke en dromerige ruimtes die je je maar kunt bedenken. In onze hoofdstad vind je een paar van deze Instagramwaardige spots, maar ook buiten onze landgrenzen weten ze van wanten! We zijn op zoek gegaan naar de mooiste plekken en hebben er speciaal een artikel aan gewijd.


WONDR Experience

Zoals ze zelf zeggen is het een 'artistieke speeltuin voor volwassenen'. Daar hebben ze ook wel een beetje gelijk in. Bij WONDR Experience kun je helemaal je gang gaan. Spring in een zwembad gevuld met spekjes (wij zouden ze overigens niet eten) of duik in een gigantische babyblauwe ballenbak. Dit 'museum' is absoluut perfect om nieuwe Instagram content te maken.


Adres: Meeuwenlaan 88, Amsterdam

Website: wondrexperience.com

Ticketprijs: €24,50Youseum

Youseum is, zoals de naam al verklapt, een museum die helemaal om jou draait! Tikkeltje narcistisch? Jazeker? Leuk? Dat ook! Ook deze plek is he-le-maal Instaproof, je kunt hier eindeloos selfies maken met toffe achtergronden. Sterker nog: bij binnenkomst begint de tour al met het maken van een selfie, daarna begint de interactieve rondleiding met jouw hoofd in de hoofdrol.


Adres: Weesperzijde 150, Amsterdam

Website: youseum.nl

Ticketprijs: €19,95
TeamLab Borderless

Iets verder van huis, maar zeker niet minder de moeite: TeamLab Borderless. Dit museum vind je in Tokyo, waar anders? Het is een wereld van kunstwerken zonder grenzen die uit de ruimtes bewegen en zelfs met elkaar communiceren. Say what?! Je kunt hier een goede dag spenderen, want het museum is maar liefst 10.000 vierkante meter groot!


Adres: Tokyo, Japan

Website: borderless.teamlab.art

Ticketprijs: ca €27,-

 

Zin in een citytrip? Dit zijn 10x de leukste stedentrips van 2020!

 Museum of Ice Cream

Dit museum, met vestigingen in New York en San Francisco, wil je heen. The Museum of Ice Cream is een droomwereld waar ijsjes centraal staan. Denk aan ruimtes met heel veel roze, een bad met ice cream sprinkles (waar je met een glijbaan in kunt glijden!) en toffe kunstinstallaties. Mocht je dan een keer in New York of San Francisco zijn, dan is dit museum heel geschikt om te bezoeken!


Adres: 1 Grant Avenue, San Francisco of 558 Broadway, New York

Website: museumoficecream.com

Ticketprijs: ca. €35,-
Museum of Selfies

The Museum of Selfies is precies wat de naam zegt. Alles draait hier om selfies en foto's maken. Maar, zo eenvoudig is het gelukkig niet. Dit museum heeft namelijk prachtige installaties, optische illusies en zelf een business class vliegtuigcabine! Je moet er wel een flinke reis voor afleggen, want deze hotspot ligt in Los Angeles.


Adres: 6757 Hollywood Blvd, Los Angeles

Website: museumofselfies.com

Ticketprijs: ca. €23,-
Museum of Sweets and Selfies

Museum of Sweets and Selfies, of in het Hongaars ook wel Szelfi Muzeum genoemd, is een Instagramwaardig museum in het centrum van Boedapest. Waan je in een droomwereld van zoetigheden en maak de meest fantastische foto's voor je feed. Dit museum heeft overigens twee vestigingen in de stad, dus je kunt zelfs kiezen!


Adres: Paulay Ede Str. 43 of Rákóczi Str. 40, Boedapest

Website: szelfimuzeum.hu

Ticketprijs: €11,-

Meer lifestyle artikelen - The Chunk List

bottom of page