top of page

5x tips voor een lange overstap in Singapore

Als je naar Azië reist is de kans groot dat je een overstap hebt in Singapore. Normaal moet je dan zo'n 3 uur wachten om weer over te stappen op de volgende vlucht naar je eindbestemming. Maar je kunt ook kiezen voor een langere overstap om het kleine Aziatische land te kunnen verkennen. Singapore is namelijk de moeite! Het is een land waar je in 24 uur een hoop kunt ondernemen en daarnaast kun je er fantastisch eten, is het overal brandschoon en alles is mega modern. Bekijk daarom onze 5 tips voor een lange overstap in Singapore.


Eten in een hawker centre

Singapore is voor foodies een droom. Alle culturen komen hier samen, dit houdt in dat je eten uit alle keukens kunt proberen. We vinden daarom dat dit het eerste is wat je hier moet doen! Bezoek een van de vele hawker centres (food court) en bestel gewoon een paar verschillende dingen om te proeven. Je kunt hier bijvoorbeeld de beste Indiase, Maleisische en Arabische gerechten krijgen. Onze tip als je samen reist: sharing is caring, dan kun je meer proeven! Een van de bekendere courts is Telok Ayer Market in Chinatown, welke een beetje gericht is op toeristen. Wil je een meer local hawker centre proberen? Sla dan Amoy Street Food Centre niet over. Genieten gegarandeerd!

Singapore Hawker Centre - The Chunk List

Gardens by the Bay

Natuurlijk mag je Gardens by the Bay niet overslaan tijdens je overstap in Singapore. Gardens by the Bay is een groot futuristisch groen park bij het beroemde Marina Bay Sands (die drie torens met de grote boot erop) en het is fantastisch! Je bent hier makkelijk een paar uur zoet, want je kunt hotspots Supertree Grove, Cloud Forest en Flower Dome bekijken. 's Avonds zijn er ook nog magisch mooie lichtshows te bewonderen in de tuinen. Als je hier bent waan je je in een soort futuristisch sprookjespark!


Singapore Botanic Gardens

Als je wel van botanische tuinen houdt (zoals wij) dan wil je Singapore Botanic Gardens niet missen. Deze gigantische botanische tuin in het noorden van Singapore heeft de meest exotische plantensoorten en is daarnaast perfect onderhouden. Een kaartje kost nog geen €3,- en je bent er in no time met de snelle Singaporese metro!

SIngapore Botanic Garden - The Chunk List

 

Meer weten over Azië? Dit zijn de leukste dingen om te toen op Langkawi in Maleisie!

 

Arab Street

Voor een goede sfeer, lekker eten en bijzondere winkeltjes zit je bij Arab Street helemaal goed. Deze kleurrijke en levendige buurt geeft je een instant goed humeur. Eet lekker Libanees of Turks en ga daarna treasure hunten in de vele kleine boetiekjes. Je hebt namelijk winkels waar ze de mooiste Perzische tapijten verkopen, maar onze grootste tip is zonder twijfel Sifr Aromatics. Dit is een ouderwetse parfumerie die de meest bijzondere geuren verkoopt. Je kunt hier ook je eigen geur laten samenstellen. Kortom, op Arab Street is genoeg te beleven!


Singapore Changi Airport

Singapore Changi Airport is een van de meest entertaining luchthavens ter wereld. Naast dat het hier prachtig is kun je er werkelijk alles doen! Je kunt uiteraard bij ontelbaar veel plekken eten en winkelen, maar je kunt ook naar de bioscoop, de sauna of het zwembad. Het in april 2019 geopende Jewel Changi maakt het voor ons hét beste vliegveld te wereld. Jewel is zonder twijfel het nieuwe pronkstuk van Changi Airport. Het is een koepelvormig entertainment- en shoppingcentre met in het midden een prachtig groen park met de grootste indoor waterval ter wereld (40 meter) als pronkstuk. Zelfs de Air Train van het vliegveld rijdt dwars door het park heen!

SIngapore Jewel Changi Airport - The Chunk ListMeer travel artikelen - The Chunk List

bottom of page