top of page

5x lekkere spots in Düsseldorf

Düsseldorf staat niet bij iedereen op de radar om te bezoeken tijdens een stedentrip. Onterecht, vinden wij. In deze multiculti stad is zoveel te beleven en proeven! Of je nu in de Altstadt bent of naar Little Japan gaat, deze Duitse stad verveelt op het gebied van eten en drinken nooit. Daarom geven we je vijf tips voor een lekker dagje Düsseldorf!


Rösterei Vier

Een citytrip begin je in principe niet zonder een goede kop koffie, althans wij niet! Bij Rösterei Vier midden in de Altstadt (en tegenover het voormalige Stadhuis) vind je de beste koffie. Hier nemen ze hun dagelijkse dosis cafeïne serieus en zetten daarom kopjes koffie van verschillende boonsoorten. Ze hebben een goede sterke cappuccino en uiteraard kun je hier kiezen voor een hippe V60 drip. En uiteraard hebben ze ook genoeg lekkers voor bij de koffie.


Adres: Marktplatz 12, Düsseldorf (nog twee locaties in Carlstadt en Little Tokyo)

Rösterei Vier Düsseldorf - The Chunk List

Curry

Wie verlaat Duitsland nu zonder een curryworst te hebben gegeten? Juist. Bij Curry kun je - zoals de naam al verklapt - heerlijke curryworsten eten. De meeste plekken waar je dit kan doen zijn echter een takeaway locatie. Maar hier kun je even rustig zitten, binnen of op het heerlijke terrasje aan de Medienhafen. Mocht je hier net een rondje hebben gedaan om gebouwen te spotten, dan is Curry de perfecte plek voor een afternoon snack!


Adres: Hammer Straße 2, Düsseldorf

Curry Düsseldorf - The Chunk List

Naniwa Noodles & Soups

Wist je dat Düsseldorf, na Londen en Parijs, de grootste Japanse gemeenschap heeft buiten Japan? Je kunt je voorstellen dat er hierdoor een hoop Japanse tentjes in de stad zitten. Naniwa Noodles & Soups is op het gebied van ramen veruit de beste. Dit vinden niet alleen wij, maar meer mensen, aangezien er standaard een rij voor de deur staat. Laat je hierdoor niet ontmoedigen als je hier wilt gaan eten, het wachten gaat namelijk redelijk snel. En, het is het absoluut waard! Heb je daarna nog zin in sushi? Ze hebben nog een vestiging aan de overkant van de straat waarvoor je hier terecht kunt.


Adres: Oststraße 55, Düsseldorf

Naniwa Noodles & Soups Düsseldorf - The Chunk List

Copenhagen Coffee Lab

Dit is een keten, maar dat is in dit geval echt geen probleem. Deze koffiespot is namelijk lekker laagdrempelig voor een korte stop. De koffie is heerlijk en je kunt daarnaast kiezen tussen ontzettend veel lekkers. Je kunt bij Copenhagen Coffee Lab genieten van heerlijke Deense kaneel- en kardemomrollen maar ze hebben ook vers belegde broodjes. Heerlijk!


Adres: Benrather Straße 18-20, Düsseldorf

Copenhagen Coffee Lab Düsseldorf - The Chunk List

The Paris Club

Als echte afsluiter van je dagje of weekend Düsseldorf mag The Paris Club niet ontbreken. Bij deze rooftopbar - waar een verdieping lager ook hun fantastische Franse restaurant zit - kun je niet alleen heerlijke cocktails bestellen. Je kunt ook genieten van een mooi uitzicht over de skyline van Düsseldorf. Plof neer op een comfortabele sofa bij de knisperende open haard en geniet!


Adres: Louis-Pasteur-Platz 1, Düsseldorf
Meer food artikelen - The Chunk List

bottom of page