top of page

5x lekker brunchen in Lissabon

Een citytrip naar Lissabon moet je zeker eens gedaan hebben, want wát een heerlijke – en prachtige – stad is het. Als food lover kun je hier overigens je hart helemaal ophalen, want je kunt hier geweldig goed eten! Benieuwd naar fijne plekjes in Lissabon om te brunchen? Wij hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.


Chiado Caffe

Chiado Caffe is een typisch Portugees bakkerijtje waar je van gebak, vers belegde broodjes en een kopje koffie kunt genieten. Het staat er vol met tafels en het is er ook altijd druk. Veel Portugezen halen hier hun brood en gebak af, maar het is ook een plek waar mensen even stoppen voor iets lekkers. Wil je de bekende Pastéis de Nata eens proberen? Bestel ze dan zeker hier als je in de buurt bent!


Adres: Rua do Loreto 45 47, 1200-471 Lissabon, Portugal


Lissabon Chiado Caffe - The Chunk List

The Mill

Wat is dit een fijn plekje om je dag in Lissabon te beginnen! The Mill ligt in de hippe wijk Bairro Alto in een gezellig klein hoekpandje. Het is er druk, maar het is het wachten waard. De koffie is er heerlijk, het interieur is minimalistisch en gezellig en de ontbijtjes zijn gezond en lekker. Denk aan een goede avocado toast met vers gesneden brood, verschillende soorten breakfast bowls en perfect gepocheerde eitjes.


Adres: R. do Poço dos Negros 1, 1200-335 Lissabon, Portugal


Lissabon The Mill - The Chunk List

Dear Breakfast

Van deze hippe ontbijtspot gaat je hartje sneller kloppen. Het interieur is er fantastisch en het eten is heerlijk. Je kunt er terecht voor perfecte cappuccino’s, açai bowls, quinoa bowls en nog veel meer!


Adres: R. Gaivotas 17, 1200-719 Lissabon, Portugal


Lissabon Dear Breakfast - The Chunk List

TEASE

TEASE is een fijne plek voor ontbijt en lunch en heeft een soort quirky vibe. De bar hangt vol met kitsche kroonluchters en de muren zijn versierd met verschillende soorten Portugese tegeltjes. Ben je een echte zoetekauw? Dit tentje heeft heerlijke pancakes en gebakjes!


Adres: R. Quintinha 70B, 1200-420 Lissabon, Portugal


Lissabon Tease - The Chunk List

Time Out Market

Niet per se een brunch spot, maar hij moet wat ons betreft toch in het lijstje. Time Out Market is één van de vele (en wellicht ook de meest bekende) food markets in Lissabon. Je kunt er vanaf 10:00 uur terecht voor alles wat je je maar kunt bedenken. Heb je ’s morgens zin in lekkere kaasjes of krab? Hier kan het gewoon!


Adres: Av. 24 de Julho 49, 1200-479 Lissabon, Portugal


Lissabon Time Out Market - The Chunk ListMeer food artikelen - The Chunk List

bottom of page