top of page

5x heerlijke lunchspots in Tilburg

Tilburg is één van die verrassende Brabantse steden waar de afgelopen jaren zoveel leuks is gebeurd. De Spoorzone, waar van 1868 tot 2011 onderhoud aan treinmaterieel werd gedaan, is nu getransformeerd tot een fijne creatieve hub en heeft hoofdzakelijk bijgedragen aan hoe bruisend Tilburg nu is. De stad is hierdoor namelijk een fijne buurt rijker! Maar in de hele stad kun je natuurlijk terecht bij de fijnste plekjes voor een kopje koffie of een goede lunch. Hierbij onze vijf tips voor een leuke dag in Kruikenstad!


Mr Morris

Mr Morris is begonnen op Station Eindhoven, maar is zo’n anderhalf jaar geleden naar Tilburg verhuisd. Het is een topplek om je dag te starten met een goede cappuccino en een gezonde granola bowl. Maar ook de lunchkaart is goed! Een dagje werken is hier overigens ook niet verkeerd, je kunt hier namelijk heerlijk rustig zitten. Ook staat er de hele dag water klaar in een glazen dispenser.


Adres: Nieuwslandstraat 58a, Tilburg

Mr Morris Tilburg - The Chunk List
Mr Morris Tilburg - The Chunk List

Lunchcafé Nieuwland

Lunchcafé Nieuwland is zo’n typische gezellige plek waar je in het weekend een kopje koffie drinkt en een lekker stukje taart uit de vitrine kiest. Naast zoetigheid hebben ze natuurlijk nog veel meer, zoals goede salades en vers belegd brood. Yum! Het interieur is ook echt cosy; veel hout, hangplantjes en lekker drukke tegels! Je kunt hier dus heerlijk blijven hangen.


Adres: Nieuwlandstraat 66, Tilburg

Lunchcafé Nieuwland Tilburg - The Chunk List

Villa Pastorie

Een echt authentiek plekje, en niet direct in het centrum: Villa Pastorie. Dit is een Bed & Breakfast aan de Piushaven waar je heerlijk en ‘gewoon’ kunt lunchen. Vooral in de warmere maanden is het een aanrader. Ze hebben een fijne binnentuin waar je kunt genieten van het zonnetje, onder het genot van een bourgondisch lunchplankje en een witbiertje. Genieten!


Adres: Hoevenseweg 2, Tilburg

Villa Pastorie Tilburg - The Chunk List

EVE

EVE is toch wel hét pareltje van de Spoorzone! In deze voormalige NS treinloods is in 2017 EVE (= eten voor eten) geopend. De industriële vibe van dit gebouw is in ere gehouden, maar door het vlekkeloze interieur is deze locatie absoluut nóg mooier geworden. Denk aan eindeloze ruimtelijkheid, alles van glas en prachtige velvet stoelen. Oja, je kunt hier dus ook eten. En niet verkeerd ook! Mooie fusiongerechtjes, frisse salades en luxe borrelplankjes kun je hier verwachten.


Adres: Burgemeester Stekelenburgplein 208, Tilburg

EVE Tlburg - The Chunk List

Don’s Noodle Shop

Alle foodies die van Aziatisch eten houden opgelet. Don’s Noodle Shop is een hippe noodle bar in de Langestraat. Er staan heerlijke Viëtnamese classics en moderne gerechten op de fijne maar kleine menukaart: een paar fantastische soorten phố, bánh mì een bò kho (beef stew). Je zou er zo voorbij lopen, aangezien het in één van de zijstraatjes van de Heuvelstraat ligt en ontzettend klein is. Maar ga hier een keertje heen. Het is namelijk bomb asian inspired food, zoals ze zelf zeggen!


Adres: Langestraat 65, Tilburg

Don's Noodle Shop Tilburg - The Chunk List
Don's Noodle Shop Tilburg - The Chunk ListMeer food artikelen - The Chunk List


bottom of page