top of page

12x fijne restaurants in Amsterdam-Noord

Van stadsstrand tot restaurant... dit zijn de leukste en lekkerste hotspots van Amsterdam-Noord.


Hotel De Goudfazant

Absolute favoriet! Hier eet je een fantastisch lekker 3-gangen diner voor een uitstekende prijs. Probeer vooral ook even de natuurwijnen, want geloof ons: daarvoor wil je absoluut de oversteek naar Noord maken. Adres: Aambeeldstraat 10, 1021 KB Amsterdam


Restaurant EYE

Lunchen of dineren met een prachtig uitzicht over het IJ doe je bij EYE. De kaart is simpel en biedt voor ieder wat wils.


Adres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam


Café Modern

Hier eet je volgens het Franse gebruik van table d'hôte. Er wordt gewerkt met verse ingrediënten en de chef serveert een dagmenu voor een vaste prijs. Leuk detail: het restaurant is gevestigd in een oud bankgebouw en dat zie je op een aantal plekken binnen nog terug.

Adres: Meidoornweg 2, 1031 GG Amsterdam


Hangar

Op een prachtige locatie aan het Amsterdamse IJ (naast Hotel De Goudfazant) vind je deze nagebouwde hangar van groene, grijze en witte golfplaten. Hoewel de zaak van buiten een rauwe uitstraling heeft, hangt er binnen een warme, knusse sfeer.


Adres: Aambeeldstraat 36, 1021 KB Amsterdam


Cafe de Ceuvel

Op de veranda, in de hangmat of op de mooie scheepshelling aan het water geniet je van biologisch en verantwoord eten. Want ja, dit fijne tentje wil graag een verschil maken in de wereld, en dat begint op je bord. Ze werken samen met een hele reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder bordje, biertje en drankje ervoor zorgt dat de wereld een beetje mooier wordt. Hoe tof!

Adres: Korte Papaverweg 4, 1032 KB Amsterdam


Vuurtoreneiland

Onder de rook van Amsterdam, in het Markermeer bij Durgerdam, ligt Vuurtoreneiland. Een fantastische, idyllische plek waar je in de winter en in de zomer in twee verschillende restaurants geweldig kan eten. Het table d’hôte menu wordt bereid met regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en wordt volledig op open vuur bereid. Goedkoop is het niet, maar het is dan ook geen gewone avond uit in Amsterdam. Het restaurant noemt het zelf 'meer een avontuurlijke minivakantie' en daar is geen woord van gelogen!Meer Amsterdam hotspots? Ontdek deze 10x lekkere hotspots in Amsterdam-Centrum!Restaurant Stork

Een uniek visrestaurant in een industriële loods. Hier draait het allemaal om dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldiergerechten.

Adres: Gedempt Hamerkanaal 201, 1021 KP Amsterdam

THT Tolhuistuin

Hier kan je eigenlijk áltijd terecht. Voor een snelle hap, een uitgebreid diner of een borrel. En in de zomer is het goed toeven op het grote terras, mét uitzicht op het IJ.


Adres: IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Cannibale Royale

Inmiddels telt Amsterdam alweer vijf vestigingen. Een echte aanrader voor iedereen die van vlees, bier en lekkere wijnen houdt.

Adres: Mt. Ondinaweg 32, 1033 RG Amsterdam


Noorderlicht

Een fantastische plek voor jong en oud waar ook regelmatig toffe evenementen en feestjes plaatsvinden. Ook leuk: bijna alles op en rondom Noorderlicht is gemaakt van gerecyclede materialen.


Adres: NDSM-Plein 102, 1033 WB Amsterdam


Pllek

Hét stadsstrand van Amsterdam. Op zomerse dagen moet je er vroeg bij zijn om een spot te veroveren, maar dan heb je ook wat! Ook in de winter kun je hier prima terecht, want Pllek heeft een ruim en knus binnengedeelte.


Adres: T.T. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam


Il Pecorino

Dit gezellige (buurt)restaurant, gevestigd aan de Van der Pekstraat (tegenover Café Modern), zit altijd rammetje vol! En dat is niet voor niets: je eet hier de lekkerste pasta's en pizza's en ook het wijn- en bieraanbod is erg uitgebreid.


Adres: Van der Pekplein 11, 1031 GZ Amsterdam
Meer food artikelen - The Chunk Listbottom of page