top of page

13x lekkere hotspots in Amsterdam-Centrum

Van uitgebreid dineren tot een snelle hap, van de Haarlemmerbuurt tot de Grachtengordel. Wij hebben de beste hotspots in hartje Amsterdam verzameld!


The Lobby Nesplein

Om de hoek van de Dam, maar absoluut geen toeristenzaak. Dit pareltje stelt nooit teleur. Alles is hier altijd tot in de puntjes verzorgd en het heeft een warme, knusse sfeer. Favoriete plek is dan ook de heerlijke chesterfield bij de open haard.


Adres: Nes 49, 1012 KD Amsterdam

The Lobby Nesplein Amsterdam - The Chunk List

Kaagman en Kortekaas

Bij dit restaurant, gelegen in een leuk steegje in hartje centrum, is de natuur de oorsprong van elk bord. Je geniet hier van een 4- 5- of 6-gangen diner met een hoofdrol voor wild, vis en groenten.


Adres: Sint Nicolaasstraat 43, 1012 NJ Amsterdam


Ree 7

Een heerlijk tentje in de 9 straatjes. Bakstenen muren, gezellig interieur, verse bloemen... dé ideale plek voor een pitstop tijdens het shoppen! Op de kaart staan veel gezonde opties, zoals heerlijke gezonde salades en vers belegde broodjes.


Adres: Reestraat 7, 1016 DM Amsterdam


Café George

Het beste uit de Franse keuken eet je hier. Geniet van perfecte steak tartare, heerlijke oesters of een lekkere salade.


Adres: Leidsegracht 84, 1016 CR Amsterdam

George Amsterdam - The Chunk List

Bo Nam

Van Pho Bo Nam tot Bo Kho: hier kun je terecht voor alle Vietnamese klassiekers.


Adres: Lange Leidsedwarsstraat 57, 1017 NH Amsterdam


Xampanyeria Centra

Midden op de Wallen en toch niet overspoeld door toeristen. Bij dit adresje kun je (zoals de naam al doet vermoeden) terecht voor de lekkerste cava en tapas, maar de échte reden waarom je hierheen wil is toch vooral de sfeer.


Adres: Lange Niezel 29, 1012 GS AmsterdamMeer Amsterdam hotspots? Ontdek deze 12x fijne restaurants in Amsterdam-Noord.Sous Bar-Bistro

Nog zo'n fijn zaakje in de 9 straatjes mét bakstenen muur (formerly known as Brix). Ze serveren sandwiches, salades, pasta, pizza en natuurlijk cocktails!


Adres: Wolvenstraat 16, 1016 EP Amsterdam


Hoxton/Lotti's

Hier zitten we eigenlijk het liefst ieder weekend. Het restaurant van The Hoxton, Lotti’s Bar & Grill, is dé ideale plek om te brunchen, uitgebreid te tafelen of gewoon lekker een koffietje te doen. Probeer vooral ook even onze favoriete cocktail: Pretty in Pink.


Gebr. Hartering

Geïnspireerd door het table d'hôte concept bieden de gebroeders Hartering een unieke eetervaring in het centrum van Amsterdam. Je eet er wat de pot schaft en alles draait om het product.


Adres: Peperstraat 10, 1011 TL Amsterdam


Balthazar's Keuken

Een klein, knus plekje waar je de beste wijnen en de lekkerste snacks eet.


Adres: Elandsgracht 108, 1016 VA Amsterdam


Lion Noir

Dit restaurant zit verstopt in de Reguliers en heeft een heerlijke kaart. Vooral de prachtige tuin zorgt ervoor dat wij hier altijd weer terugkomen.


Adres: Reguliersdwarsstraat 28, 1017 BM Amsterdam


Terpentijn

Op het Rokin zitten tientallen leuke tentjes, maar Terpentijn blijft favoriet. Hier eet je lekker Frans-Aziatische gerechten en kun je terecht voor lunch, diner of een goeie borrel.


Adres: Rokin 103, 1012 KM Amsterdam


John Dory

Wanneer je van vis houdt, is John Dory dé hotspot voor jou. Hier bestel je de meest uiteenlopende visgerechten voor een fijn prijsje.


Adres: Prinsengracht 999, 1017 KM AmsterdamMeer food artikelen - The Chunk List


bottom of page